Gerucht: Intel laat twee chiplets van Meteor Lake-CPU's maken op TSMC's 3nm-node

4 reacties

Intel werkt aan een opvolger voor Alder Lake onder de codenaam Raptor Lake, maar dat lijkt slechts een soort refresh te worden. De opvolger voor Raptor Lake moet Meteor Lake worden. De verwachting is dat deze generatie in 2023 op de markt komt en gebruikmaakt van chiplets. Het Taiwanese Commercial Times claimt dat de gpu-chiplet niet bij Intel gemaakt wordt.

In plaats daarvan zou Intel TSMC aan de mouw trekken en specifiek de gpu-chiplet op TSMC's 3nm-node laten maken. De processor zou drie verschillende chiplets krijgen, één voor de gpu, één voor i/o-mogelijkheden en een derde voor 'compute', oftewel de cpu-cores en mogelijk een geïntegreerde machine learning-accelerator.

De Taiwanese krant schrijft dat de 'compute-tile', zoals Intel deze chiplets noemt, wel wordt gemaakt door Intel. Hiervoor zou de Intel 4-node gebruikt worden. Van de tile met i/o-verbindingen is de verwachting dat hij ook een 5nm-node van TSMC zal gebruiken. Intel zal verantwoordelijk blijven voor packaging, een dienst die het ook aanbiedt via zijn relatief nieuwe foundrytak. Vermoedelijk zijn de beperkingen van de bevoorradingsketen daar minder groot.

Bron: Commercial Times

« Vorig bericht Volgend bericht »
0