Intel: Alder Lake-CPU’s voor laptops worden nu verstuurd naar OEM’s

1 reactie

Intel is begonnen met het verzenden van zijn krachtige mobiele Alder Lake-processoren naar partners. Dat heeft Gregory Bryant, general manager van Intels Client Computing Group, bekendgemaakt op Twitter. Hierdoor kunnen oem’s laptops bouwen die gebaseerd zijn op een Core-chip van de twaalfde generatie. Naar verwachting zullen de eerste modellen onthuld worden tijdens de CES-beurs in januari, gevolgd door de release in dezelfde maand. 

Waarschijnlijk refereert het blauwe kamp met de term 'high performance' naar Alder Lake-M. Waar deze productlijn sterke mobiele prestaties moet bieden, is Alder Lake-P meer gericht op een bescheiden energieverbruik. De M-processoren worden uitgerust met maximaal zes krachtige P-cores en acht zuinige E-cores, wat een configuratie van 14 cores en 20 threads oplevert. Daarnaast moet deze chip een fors verbeterde igpu bieden ten opzichte van de desktopvariant: met 96 execution units heeft Alder Lake-M tot wel drie keer meer rekeneenheden aan boord.


Alder Lake-M heeft tot 6 krachtige P-cores aan boord, 2 minder dan de beste desktopchips.

In de wandelgangen wordt beweerd dat Alder Lake voor laptops de strijd zal aangaan met AMD’s Rembrandt-apu’s, die eveneens tijdens de CES aangekondigd moeten worden. Deze chips zouden volgens geruchten op TSMC’s 6nm-procedé worden gebakken en voorzien zijn van Zen3+-cores en een RDNA 2-igpu. 

Bron: Intel (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*