Microsoft verrast met stille uitrol speciale Windows 11 virtuele machines

5 reacties

Microsoft heeft nieuwe Windows 11 Enterprise vm's beschikbaar gesteld, die zijn ontworpen om ontwikkelaars te helpen apps en services te bouwen voor het nieuwe besturingssysteem van het bedrijf.

De download verscheen onlangs op de webpagina waarop tot dusverre Windows 10-ontwikkelomgevingen werden gehost. Opvallend genoeg is de titel van de pagina ongewijzigd gebleven, ondanks het feit dat Windows 10 virtuele machines niet langer beschikbaar zijn.

De nieuwe vm's zijn beschikbaar voor VMware, Hyper-V, VirtualBox en Parallels hypervisors en worden geleverd met alles wat een ontwikkelaar nodig heeft om een Windows 11-toepassing te bouwen, van codeeromgevingen en voorbeelden tot SDK's.

Hoewel Microsoft geen officiële mededelingen heeft gedaan over de nieuwe virtuele machines, biedt de ondersteuningspagina wel enige informatie. Zo bevatten de vm’s de Windows 10 SDK, Visual Studio, Visual Studio Code, Windows Subsystem for Linux (WSL) en Windows Terminal. Standaard is ook de ontwikkelaarsmodus ingeschakeld, zodat devs niet-ondertekende apps kunnen installeren om te testen.

Ontwikkelaars moeten wel in de gaten houden dat beschikbaarheid van de vm’s op 9 januari 2022 zal aflopen, zodat ze slechts een geringe tijd hebben om ermee te spelen. Vermoedelijk zal na deze datum echter een bijgewerkte set vm's live gaan.

Bron: Techradar

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*