Meerderheid Android-apparaten draait nog op Android 10

24 reacties

Sinds eind 2018 meldt Google niet meer op maandelijkse basis in welke mate de verschillende Android-versies worden gebruikt. De ontwikkelaar verschaft wel sporadisch nieuwe cijfers in Android Studio, een platform voor ontwikkelaars. Inmiddels heeft 9to5Google een update gespot, waardoor we meer inzicht krijgen op het huidige Android-landschap.

De website vermoedt dat de gegevens minstens drie weken oud zijn. Daarnaast zouden ze gebaseerd zijn op het aantal Android-toestellen dat de Google Play Store heeft bezocht, gedurende een periode van zeven dagen. De cijfers tonen aan dat de meerderheid draait op Android 10 (Q), met een aandeel van 26,5 procent. Hoewel Android 10 een groter aandeel vertegenwoordigt dan zijn opvolger, komt Android 11 (R) met 24,3% aardig in de buurt. Android 12 is nog maar net uit en is dan ook niet aanwezig in het lijstje.

Het overzicht wordt aangevuld door Android 9 Pie en Android 8 Oreo, met een aandeel van respectievelijk 18,2 en 13,7 procent. De overige 17,3 procent van alle Android-apparaten draait op een oudere versie, zoals Nougat (7), Marshmallow (6) of Lollipop (5).

Bron: 9to5Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*