Windows 11: nieuwe, niet onomstreden Emoji's nu beschikbaar

14 reacties

Microsoft heeft met de optionele update KB5007262 voor Windows 11 een nieuw Emoji-paneel uitgerold. De nieuwe virtuele gezichtjes verschijnen volgens PCGH echter niet zonder enige controverse.

Mede door messenger services op bijvoorbeeld smartphones vinden emoji’s wereldwijd steeds meer hun weg in virtuele conversaties en zelfs Windows voorziet met de toetsencombinatie Windows-toets en punt-toets inmiddels in een aantal exemplaren. Met de niet voor Windows 10 beschikbare optionele update KB5007262 krijgen dus alleen gebruikers van 11 nu een nieuwe set virtuele gezichten tot hun beschikking, nadat Windows Insiders dit Emoji-paneel eerder al sinds oktober hebben kunnen testen. De nieuwe emoji’s blijken echter niet geheel aan de verwachtingen te voldoen.

Afgelopen 15 juli heeft Microsoft nieuwe 3D emoji's getoond in een blogpost en vanaf dat moment hebben de verschillende PR-afdelingen van het bedrijf kwistig met de 3D-exemplaren gestrooid in bijvoorbeeld berichten op Facebook, Twitter en aanverwanten. Echter in het besturingssysteem zelf is geen spoor te bekennen van deze driedimensionale emoji's. Met de Windows Insider Build 22478 hebben insiders vanaf oktober een nieuw Emoji-paneel mogen testen, maar deze gezichtjes vertoonden slechts een verre gelijkenis met de 3D-emoji's die Microsoft, naar nu blijkt, als een ontwerpconcept heeft bestempeld. Microsoft-medewerker Brandon LeBlanc heeft zich op Twitter hiervoor ondertussen verontschuldigd door te zeggen: "Spreken van misleiding is overdreven. We hebben alleen de verkeerde graphics gebruikt."

Laat onverlet dat de emoji's die nu zijn uitgerold niets te maken hebben met de 3D emoji's, maar eerder anders (met kleurverloop) vormgegeven 2D emoji's blijken. Of de 3D-varianten ooit hun weg naar Windows 11 zullen vinden blijft vooralsnog dus onbekend.

Bron: PCGH

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*