Mini-PC met Chinese Tianjin Phytium D2000 ARMv8-CPU te pre-orderen bij Duitse webshop

3 reacties

Eind vorig jaar heeft het Chinese Tianjin Phytium Technology de D2000 ontwikkeld, een octacore ARMv8-cpu met een tdp van 25 watt. Tot dusver was er van de chip geen spoor te bespeuren, al komt daar nu verandering in: bij de Duitse webwinkel DragonBox is een mini-pc met deze processor beschikbaar via pre-order.

Gezien de ongewone processor, raadt de retailer aan om Ubuntu Kylin te gebruiken. Daarnaast moet ook OpenSUSE of Debian naar eigen zeggen zonder problemen geïnstalleerd kunnen worden. De compacte computer meet 225 x 187 x 47 millimeter, en is uitgerust met een AMD RX 550 2GB (mxm-module). Het systeem wordt voorzien van 16 GB ram en een nvme-ssd van 512 GB, meer details hierover worden echter niet verschaft. 

     

Aan de zijkant bevinden zich drie usb 2.0-poorten en een enkele usb 3.0-poort (type-a), gevolgd door twee 3,5mm-audioaansluitingen. Achterop zitten er nog eens twee usb 2.0-poorten, samen met een hdmi 2.0b-connector en een gigabitpoort. Aangezien de geïntegreerde Qualcomm AR 8035-ethernetkaart nog niet goed werkt met alle Linux-distro’s, wordt een extra usb-adapter voor ethernet met de computer meegeleverd.

DragonBox vraagt 570 euro voor de Phytium-gebaseerde pc, die naar verwachting rond eind december moet beschikbaar zijn. Een belangrijke kanttekening: indien er voor 10 december onvoldoende pre-orders zijn, zal de webshop de verkoop annuleren. Wie een bestelling heeft geplaatst, krijgt dan wel het volledige aankoopbedrag terug. 

Bron: DragonBox

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*