Gerucht: AMD verhoogt prijzen van RX 6000-GPU’s met 10% voor AIB-partners

55 reacties

Een blik op de huidige marktsituatie heeft aangetoond dat de prijzen van de huidige generatie videokaarten op een hoog peil blijft zitten. Het gros van Nvidia's RTX 3000-kaarten is even duur als een maand geleden, daarnaast is de prijs van de high-end Radeon RX 6000-gpu’s zelfs gestegen. Als we een post op het Board Channels-forum mogen geloven, ziet het er naar uit dat de grafische kaarten uit het rode kamp nog duurder zullen worden. 

Zo meldt een Chinese post van gebruiker Master One dat AMD ongeveer 10% hogere prijzen gaat vragen aan zijn boardpartners voor alle gpu’s uit de RX 6000-serie. Afhankelijk van het exacte model, moet het gaan om een stijging van 20 à 40 Amerikaanse dollar. Naar verluidt gaan de nieuwe prijzen in bij de volgende levering gpu’s, wat betekent dat het waarschijnlijk enkele weken zal duren vooraleer de retailprijzen beïnvloed zullen worden. 


Een vertaling van de Chinese forumpost.

Volgens de bron heeft AMD deze beslissing genomen op basis van verhoogde kosten bij TSMC, die de RDNA 2-kaarten bakt op zijn 7nm-procedé. Naast deze grafische kaarten maken onder meer de Ryzen 5000-cpu’s gebruik van dit productieproces: of ook deze chips duurder gaan worden, zal moeten blijken. 

Bronnen: Videocardz, Board Channels (registratie vereist)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*