Microsoft onthult originele brief naar Nintendo voor gefaalde acquisitie

5 reacties

Microsoft laat in een interactief 3D-museum de geschiedenis van Xbox zien, inclusief een opvallende poging om nog vóór de originele Xbox-console in 1999 Nintendo te kopen. De brief die het Amerikaanse gamebedrijf naar Japan stuurde is in het museum deels te lezen; Microsoft probeert met de brief een ontmoeting met toenmalige Nintendo-topman Hiroshi Yamauchi te bewerkstelligen.

Er vonden uiteindelijk meerdere vergaderingen plaats, zo onthulde een voormalig Microsoft-topman begin dit jaar tegenover Bloomberg. Maar die verliepen niet zoals Microsoft gehoopt had. "Steve (de toenmalige ceo van Microsoft, red.) stuurde ons naar Nintendo om te vragen of we het bedrijf mochten verwerven. Ze hebben zich kapotgelachen. Stel je voor, een ontmoeting van een uur waar mensen je gewoon uitlachen. Dat was grofweg hoe die vergadering verliep."

Microsoft probeerde rond de eeuwwisseling ook andere grote, gevestigde gamebedrijven over te kopen. De topman noemt Electronic Arts (toen onder meer bekend van FIFA, Need for Speed en Sid Meier-games) en Square (de ene helft van het latere Square Enix, doorgebroken met Final Fantasy-games). Uiteindelijk werd Bungie wel door Microsoft overgekocht, wat het fundament voor de Xbox-exclusieve Halo-franchise vormde.

 
Het Xbox-museum toont de successen en fouten van het gamebedrijf ter ere van het 20-jarige bestaan van de gelijknamige console. Gif via Microsoft

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*