Edge bevat nu Super Duper Secure Mode die helft van bug-exploits blokkeert

7 reacties

Microsoft heeft een nieuwe modus toegevoegd aan zijn webbrowser Edge die gebruikers meer veiligheid moet bieden. Dit kan wel ten koste gaan van sommige functies. Super Duper Secure Mode kan nu ingeschakeld worden in de laatste stabiele build van Edge, versie 96.0.1054.29. Er zijn twee configuraties, gebalanceerd en strict, die het niveau van de extra bescherming bepalen.

De gebalanceerde optie houdt bij welke websites regelmatig bezocht worden en vermindert de restricties voor deze adressen. De strenge modus legt alle websites beperkingen op waardoor sommige elementen mogelijk niet meer werken. Uitzonderingen kunnen handmatig toegevoegd worden. De belangrijkste manier waarop de extra beveiliging plaats vindt is door een browsertechnologie die bekend staat als de Just in Time Engine of JIT. Deze wordt gebruikt om de uitvoering van JavaScript-taken te versnellen. Volgens Johnathan Norman, de Vulnerability Research Lead voor Microsoft Edge, veroorzaakt deze bijna de helft van de beveiligingsproblemen met de V8 JavaScript-engine.

De Super Duper Secure Mode bevat ook control-flow enforcement technology(CET), een hardware-matige oplossing van Intel en arbitrary code guard(ACG). Beiden waren voorheen standaard uitgeschakeld vanwege de mogelijke invloed op prestaties. Door deze maatregelen is bijna de helft van alle bug-exploits geblokkeerd en de resterende zijn nu moeilijker te exploiteren. De modus kan ingeschakeld worden onderaan het privacy-tabblad in het instellingen-menu van Edge.

Bron: TechRadar

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*