Sponsored: Laatste kans: Test & Win een Logi Bolt portable setup met een MX Keys Mini en MX Anywhere 3

0 reacties

Logi is dé expert op het gebied van randapparatuur voor je pc. Het bedrijf weet als geen ander comfort, ergonomie en functionaliteit samen te laten werken. Bij de ontwikkeling van de producten staat de gebruiker centraal, zodat je zo goed en fijn mogelijk kunt werken. Een van de nieuwste ontwikkelingen op dit vlak is de recent geïntroduceerde Bolt-technologie. Met deze techniek werk je veiliger en efficiënter met de draadloze producten van Logi. In dit artikel gaan we verder in op deze nieuwe ontwikkeling.

Oplossing voor drie pijnpunten

Bolt is ontwikkeld om drie pijnpunten rond draadloze apparatuur tot het verleden te laten behoren. Een van de belangrijkste voor zakelijke gebruikers - maar ook voor kritische consumenten - is het feit dat draadloze technieken lang niet altijd veilig zijn. Zeker bij het werken met vertrouwelijke gegevens is het niet wenselijk dat je getik wordt ‘afgeluisterd’. Dat wordt een steeds actueler issue, omdat medewerkers van bedrijven vaak niet alleen meer op kantoor, maar ook thuis en op andere locaties aan de slag gaan. Ook op die externe werkplekken is het van belang dat de veiligheid in het oog wordt gehouden.

Een ander punt is dat in drukke omgevingen – denk aan kantoortuinen en flexplekken – het aantal draadloze apparaten enorm kan oplopen. Hierdoor kunnen storingen ontstaan. De apparatuur van de ene gebruiker kan in het radiospectrum de signalen van de apparatuur van een andere gebruiker in de weg zitten. Het resultaat: haperende toetsenborden en hakerige muizen.

Daarnaast zijn er binnen organisaties vaak veel verschillende soorten producten in omloop. Een mix-and-match tussen producten van verschillende fabrikanten kan voor kopzorgen voor de IT-afdeling zorgen. Kopzorgen die door het tijdbeslag van de supportmedewerkers vaak voor een behoorlijke kostenpost kunnen zorgen.

Goede versleuteling

De basis van Logi Bolt is Bluetooth Low Energy 5.0. Binnen deze standaard bestaat Security Mode 1, waarvan Security Level 4 wordt gebruikt door de apparatuur en de ontvanger. Om de veiligheid nog verder te garanderen, heeft Logi bovenop het protocol een aantal extra beveiligingsfeatures toegevoegd om kwetsbaarheden verder te verminderen. Binnen de standaard wordt AES-CCM-versleuteling met een 128bits-sleutel gebruikt. Binnen de standaard worden verschillende sleutels toegepast: eentje is voor de goedkeuring van de aangesloten apparaten en de andere wordt gebruikt voor de versleuteling van de data.

De maatregelen die zijn genomen om de techniek veiliger te maken, bieden bescherming tegen man in the middle-aanvallen (mitm). Het is mogelijk om een out-of-band-authenticatie uit te voeren door het intoetsen van zes cijfers op een toetsenbord of middels tien clicks op een muis.

Haperingen behoren tot het verleden

De kwaliteit van de ontvangers zie je ook terug in de prestaties. Haperingen en hakerige bewegingen behoren tot het verleden. De latency wordt ten opzichte van de Unifying-technologie in drukke omgevingen beter vermeden. Je kunt Bolt-apparaten tot op tien meter afstand gebruiken; dat is erg handig bij het demonstreren van een product of het geven van een presentatie. Door het sterkere signaal heb je geen last van onderbrekingen en ook heb je geen last van andere bronnen zoals de kantoormagnetron of wifi-accesspoints. Een van de voordelen van de Bluetooth Low Energy-technologie ten opzichte van oudere technieken is dat hij is uitgerust met frequency hopping, dat ervoor zorgt dat het systeem ook werkt in omgevingen waar het spectrum is gevuld met veel signalen van andere apparaten. Om het beste resultaat te behalen, benut Logi Bolt een relatief ruim deel van het spectrum. Dankzij deze technologie is het ook mogelijk om vertragingen te reduceren.

Bolt is ontwikkeld om gebruikt te worden in drukke omgevingen. Een accesspoint dichtbij en gebruikers op ongeveer anderhalve meter afstand vormt geen probleem om een goede en betrouwbare verbinding te maken. Bij een Bolt-apparaat op ongeveer twee meter afstand wordt de zendkracht al acht keer verminderd. Gebruikers hebben dus geen last van elkaar.

Voor beheerders is het voordeel dat nieuwe Bolt-producten al van tevoren zijn gepaard in de fabriek. De gebruiker kan de producten dus uit de doos nemen en direct aan de slag gaan. Gebruikers kunnen tot zes Bolt-producten via één ontvanger aansturen. Via Logi Options krijgen gebruikers een keur aan instelmogelijkheden en ook kunnen ze gebruikmaken van Flow, waarmee ze op twee computers tegelijk kunnen werken; bijvoorbeeld een Mac en een Windows-pc, of een desktop en een laptop.

Op dit moment zijn de volgende producten met Bolt beschikbaar

  • MX Keys Combo for Business
  • MX Keys for Business
  • MX Master 3 for Business
  • MX Anywhere 3 for Business
  • ERGO K860 Split Keyboard for Business
  • ERGO M575 Trackball for Business

Test en Win

Je maakt nu kans om een Logi MX Keys Mini en een Anywhere 3 te winnen. Dit is de perfecte set om thuis, onderweg en op kantoor productief te kunnen zijn. Het is de bedoeling dat je, als je de set hebt ontvangen, er een uitgebreide productervaring op Hardware Info over schrijft. Je kunt deelnemen aan deze actie tot 7 december 2021 08:00 uur. Vul dit formulier in om deel te nemen.

 

 

Bron: Logitech


13 besproken producten

« Vorig bericht Volgend bericht »
0