'Lange' draagbare monitor met 7:32-beeldverhouding toont je nieuwsfeeds zonder scrollen

16 reacties

Het Japanse Nojima-dochtermerk Elsonic heeft een opvallend draagbaar scherm dat bij uitstek geschikt is voor het tonen van erg 'lange' informatie, zoals spreadsheets, je nieuwsfeed en en heel groot deel van Hardware Info's voorpagina. Hij heeft namelijk een enorm lange beeldverhouding van 7:32.

Daarmee is hij nog langer dan dat 32:9-monitoren breed zijn. De EK-MD088 heeft een formaat van slechts 8,8-inch en is voorzien van een tft-paneel met een resolutie van 420 x 1920 pixels. Hij is 248 mm hoog en is dus erg draagbaar. Het formaat maakt hem bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld je Twitter-feed, die tussen de 220 en 520 pixels breed is. Verder heeft het paneel een verversingssnelheid van 60 Hz en een typische helderheid van 300 nits. De twee knoppen aan de zijkant laten je kiezen uit zes standen voor de helderheid.

Hij is voorzien van een usb-c-poort, maar die is uitsluitend bedoeld voor opladen en niet voor beeld. De mini-hdmi-poort is aanwezig voor beeldtoevoer. Hij weegt slechts 198 gram, wat het draaggemak verder vergemakkelijkt — ervan uitgaande dat de lengte geen probleem vormt. De ezel-achtige standaard aan de achterkant lijkt geïntegreerd te zijn en neemt flink wat ruimte is.

Het lijkt erop dat hij uitsluitend voor de Japanse markt uitgebracht zal worden. De verwachting is dat hij in februari beschikbaar zal zijn voor ongeveer 14.800 yen, omgerekend is dat 114 euro.

Bron: Elsonic

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*