Adoptie WearOS explosief gestegen, komt in de buurt van Apple's WatchOS

7 reacties

WearOS is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot het op één na grootste besturingssysteem voor wearables, zo concludeert Counterpoint Research. Google's op Android gebaseerde os voor onder meer slimme horloges loopt nog slechts enkele procentpunten achter Apple's WatchOS.

Grofweg een jaar geleden had Apple nog een marktaandeel van 28% tegenover Google's 3,2%. Ondertussen is WatchOS naar een marktaandeel van 21,8% gedaald, terwijl WearOS 17,3% van alle wearables aandrijft. Dat is een stijging van bijna 550% in een jaar tijd. De grote aanjager van de populariteit van WearOS is Samsung, dat samen met Google het os terugbracht naar de nieuwe Galaxy Watch4-serie.

Over Samsung gesproken, de Zuid-Koreaanse techgigant heeft wat betreft verkochte eenheden ook een sprong vooruit gemaakt, volgens Counterpoint vanwege de relatief betaalbare slimme horloges. Samsung gaat van een marktaandeel van 9,9% in Q3 2020 naar 14,4% in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf blijft overigens ook hier achter Apple steken; de Apple Watch-maker heeft nog steeds een marktaandeel van 21,8% (zie percentages hierboven).

Bron: Counterpoint Research

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*