Gebruikers in VS boos over ingebouwde optie voor gespreid betalen in Edge 96

17 reacties

Microsoft probeert al langere tijd gebruikers te forceren om over te stappen naar de eigen webbrowser Edge. Verschillende gebruikers in de Verenigde Staten zijn nu niet zo te spreken over een nieuwe functie, die vrij weinig met een internetbrowser te maken heeft. Het gaat om een optie voor gespreid betalen die voorlopig enkel beschikbaar is in de VS.

"Buy now, pay later" is geïntroduceerd in een blogpost voor de stabiele release van Edge 96 en is een functie waarmee aankopen van 35 tot 1.000 dollar in vier termijnen betaald kunnen worden. Deze optie zou de drempel voor klanten verlagen om meer dure aankopen te doen. BNPL is te vinden in de pop-up voor het automatisch aanvullen van betaalgegevens en in het veld voor de betaalwijze. Een reactie wijst erop dat een fee van 4 US dollar voor de aanbieder Zip niet wordt vermeld, op een bedrag van 35 dollar is dat 11 procent van het totaalbedrag.

De reacties zijn nagenoeg onverdeeld negatief over de aankondiging en wijzen erop dat de functie absoluut niet ingebouwd hoort te zijn in een browser, hooguit als optionele extensie. Termen als schaamteloze geldgraaierij en bloatware worden genoemd en veel reacties vragen Microsoft de beslissing ongedaan te maken. Het is niet bekend of en wanneer een soortgelijke optie naar Europa en de Benelux komt.

Bron: Windows Latest

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*