Arctic introduceert P14 PWM-fan met (A)RGB en 0dB-modus

1 reactie

Begin april heeft Arctic de P12 PWM PST 0dB-casefans uitgebracht, die naast rgb-verlichting beschikken over een 0dB-modus. Bij een pwm-signaal van 10% of minder schakelen de ventilatoren uit, wat voor een stil systeem moet zorgen wanneer er geen nood is aan actieve koeling. Waar de P12 een formaat van 120 millimeter hanteert, heeft de fabrikant inmiddels de grotere P14-variant van 140 mm onthuld. 

Zoals bij de P12 kunnen gebruikers kiezen uit een rgb-versie of een iets duurdere uitvoering met adresseerbare rgb-verlichting. De overige eigenschappen zijn identiek; zo doen ze hun werk op een maximaal toerental van 1.900 rpm, waarbij de geluidsproductie 0,3 Sone bedraagt. Op deze snelheid claimt Arctic een luchtstroom van 68,9 cfm en een hydrostatische druk van 2mm H2O.


De P14 met argb (links) naast de reguliere rgb-variant.

De P14 PWM PST-fans moeten per direct beschikbaar zijn, al zijn ze op moment van schrijven niet terug te vinden in de productvergelijker. De reguliere rgb-variant krijgt een adviesprijs van 19 euro, voor argb betaal je een euro extra. Daarnaast komen er ook sets per drie stuks, die respectievelijk 40 en 44 euro kosten.

Bronnen: Arctic (RGB), Arctic (ARGB)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*