Axiomtek komt met Mini-ITX AMD-bord voor arcadegaming en gokmachines

5 reacties

De gaming-tak van Axiomtek, een leverancier van industriële electronica, heeft een mini-itx-bord met een Ryzen Embedded V1000- of R1000-serie processor gelanceerd. De GMB140 is bedoeld voor toepassing in bijvoorbeeld arcade-gameapparaten en gokmachines. heeft een rekenkracht van maximaal 3,6 teraflops en beschikt over Vega-graphics waarmee vier 4K-schermen aangestuurd kunnen worden. Er zijn een aantal veiligheidsfuncties ingebouwd waaronder Trusted Boot, TPM 2.0 en encryptie met RSA-2048 of  AES256.

Het bord beschikt over twee compacte ddr4-sleuven die overweg kunnen met so-dimms met een totale capaciteit van 32 gigabyte. Uitbreidingsmogelijkheden bestaan uit een pcie-slot dat tot 16x-kaarten aan kan op x8-snelheden en een mini pcie-slot. De i/o-mogelijkheden bestaan onder meer uit zevenmaal usb en zesmaal rs-232 om allerlei bedieningsopties aan te kunnen verbinden. Verder is er 5.1-kanaals audio-uitvoer, twee gigabit ethernet-poorten, tweemaal sata en acht gpio-pinnnen. Daarnaast is er een optionele 9 bits-seriële poort met ondersteuning voor het SAS 6.02-protocol.

De GMB140 met Ryzen V1807 lijkt ook gebruikt te worden in de dBOX310-140, een compleet systeem. In januari 2022 staan de eerste leveringen gepland, het bord zal naar alle waarschijnlijkheid niet beschikbaar zijn voor consumenten.

Bron: Electronics-Lab

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*