Gerucht: Motorola brengt eerste smartphone met 200MP-camera uit

19 reacties

Samsung heeft begin september de Isocell HP1 aangekondigd, de eerste camerasensor voor smartphones met een resolutie van 200 megapixel. Hij heeft individuele pixels van 0,64 micrometer, die per 16 gegroepeerd kunnen worden om betere foto’s te maken bij weinig licht. Daarnaast moet hij in staat zijn om vier pixels te combineren, waardoor video’s op 8k-resolutie met een framerate van 30 fps kunnen worden gemaakt.


Indien nodig kan de sensor 4 of 16 pixels samenvoegen.

Tot dusver was het niet duidelijk welke telefoons zouden gebruikmaken van deze sensor, al komt daar nu verandering in. Zo meldt de Twitteraar Ice Universe dat Motorola de eerste fabrikant zal zijn die een smartphone met een 200MP-sensor zal uitbrengen. Ook de Weibo-gebruiker Digital Chat Station meldt dat het bedrijf aan een toestel met dergelijke eigenschappen werkt. 

Een precieze lanceerdatum wordt niet genoemd, al zal dit naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar zijn. Volgens Ice Universe brengt Xiaomi als tweede fabrikant een toestel met 200 MP uit in de tweede helft van 2022, gevolgd door Samsung in 2023. 

Bronnen: Ice Universe (Twitter), Digital Chat Station (Weibo)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*