Canon brengt autofocus-functies van EOS R3 naar R5, R6 en 1D X Mk III

5 reacties

Canon heeft nieuwe firmware-updates aangekondigd voor de EOS R5 (v1.50), R6 (v1.50) en 1D X Mark III 
(v1.60). Deze moeten een aantal functies van de onlangs gelanceerde EOS R3 naar andere camera's brengen. Voor de twee R-modellen gaat het onder meer om verbeterde herkenning van voorwerpen. Voertuigen kunnen nu als hoofdonderwerp geselecteerd worden en daarmee kunnen fotografen raceauto's en motoren volgen. Daarnaast is de autofocus-tracking van mensen verbeterd, ook wanneer een mondmasker gedragen wordt en is lichaamsdetectie toegevoegd. Voor de EOS-1D X Mark III zijn de mogelijkheden verbeterd wanneer wintersporters een skibril en helm dragen.

Gebruikers van een R5 of R6 hebben nu de mogelijkheid om in Live View een aangepaste witbalans in te stellen. De firmware zorgt er op alle drie de camera's voor dat fotografen niet meer per ongeluk bestanden overzetten door op de multi-controller te drukken  wanneer “Transfer with SET” is ingesteld voor FTP-overdracht. In het verleden had de 1D X Mark III aparte knoppen voor spraakmemo en beeldbeoordeling, maar met de nieuwe instellingen kunnen fotografen nu één knop gebruiken om beide functies tegelijk te gebruiken.

De EOS R5 is nu compatibel met het VR System en de RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye-lens waarmee gemakkelijk opnames voor vr-brillen gemaakt kunnen worden. Ook is er volledige ondersteuning voor handmatige bediening van de RF 70-200mm F4L IS USM1-lens, ook als autofocus is ingeschakeld.

De firmware-updates voor de EOS-camera's zijn vanaf 2 december te downloaden via de supportpagina van Canon.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Canon Eos R6 24-105 kit Black

Canon Eos R6 24-105 kit Black

€ 2.822,00

3 winkels
Canon Eos R6 Body

Canon Eos R6 Body

€ 2.345,00

3 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*