Mysterieus Chinees chipbedrijf 'Moore Threads' lijkt direct met AMD en Nvidia te willen concurreren

29 reacties

China is een chipbedrijf rijker dat grootse plannen heeft. 'Moore Threads' heeft als doel om concurrerende gpu's te ontwikkelen en heeft hiervoor volgens KrAsia 1 miljard yuan (138,2 miljoen euro) opgehaald met behulp van investeerders. Nu is er meer duidelijk over de plannen van het bedrijf en heeft het een nieuwe investeerdersronde achter de rug.

Dat schrijft DealStreetAsia. De nieuwe Series A-ronde heeft 2 miljard yuan (276,4 miljoen euro) opgehaald. De bijeenkomst werd geleid door Source Code Capital, dat al financier in het bedrijf is, en had grote Chinese banken en investeringsmaatschappijen als deelnemers. DealStreetAsia schrijft echter dat in februari van dit jaar ook al 'miljarden yuan' wist te verkrijgen met behulp van investeerders.

De zakenkrant schrijft dat de chips gebruikt moeten worden op gebieden als robotica, autonome voertuigen, 'bio-computing', slimmere energie en in de gezondheidszorg. Het zal dus voor een deel gaan om chips voor servers, maar ze moeten volgens een persbericht van het bedrijf naast in datacentra en autonome voertuigen ook terechtkomen in edge computing-servers, workstations en 'high-performance personal computing-apparaten'. Dat klinkt alsof ze op pcie-kaarten te krijgen zullen zijn en mogelijk ook bedoeld zijn voor gamers. Vermoedelijk een volledige concurrent voor AMD, Intel en Nvidia dus.

Bronnen: DealStreetAsia, KrAsia, Moore Threads

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*