Spotify stopt direct met 'Car View'-modus voor alle Android-apparaten

45 reacties

Minder dan twee jaar geleden voegde Spotify ondersteuning voor een ‘Car View’ toe aan zijn mobiele app op Android en iOS. Deze modus zou een vereenvoudigde gebruikersinterface weergeven tijdens het rijden. Helaas beëindigt het bedrijf achter de populaire muziekdienst nu de ondersteuning voor die functie.

Zoals Android Police is opgevallen, heeft dit plan veel gebruikers gefrustreerd. In de commentaarsectie van het forumbericht geeft men aan dat het verwijderen van de Car View het voor hen moeilijker maakt om Spotify veilig te gebruiken tijdens het rijden.

Sommigen beweren dat het bedrijf Car View heeft verwijderd om zijn Car Thing-apparaat van 80 dollar te verkopen. Dat accessoire zou functioneren als een display en afstandsbediening voor de muziekstreamingservice en momenteel alleen beschikbaar zijn voor Premium-abonnees via een wachtlijst.

Op dit moment werkt Car View nog alleen op iPhones en niet op Android-apparaten. Het instellingenscherm van de Android-app heeft wel een Car-sectie, maar het bevat alleen een knop om een 'Car Thing' in te stellen en de tekst "Let altijd volledig op de weg en houd je aan alle verkeersregels."
Het is dus momenteel nog onduidelijk of de functie op alle platforms verdwijnt of alleen voor Android.

Bron: Spotify

« Vorig bericht Volgend bericht »
0