Steam vestigt nieuw record met meeste gebruikers ooit

19 reacties

Voor het eerst sinds het voorjaar van 2021 verbreekt gameplatform Steam het eigen record van meeste gelijktijdige gebruikers ooit, zo merkte Eurogamer op. Volgens de cijfers van SteamDB waren er op zondagmiddag 27.384.959 tegelijkertijd online op het platform. De dag ervoor, op zaterdag 27 november werd het voormalige record uit april met zo'n 150.000 extra gebruikers verbroken, waarna op zondag 28 november rond 14:00 uur Nederlandse tijd het huidige record gevestigd werd.

Ook het aantal gelijktijdige Steam-gebruikers dat op hetzelfde moment een game aan het spel was schoot afgelopen weekend omhoog. Tot dusver blijft dat record daarentegen staan op grofweg 8.170.000 gebruikers, dat in april van dit jaar gevestigd werd.

Het is niet bekend welke games de aanjagers van het nieuwe gebruikersrecord zijn, maar de meest populaire games op het platform zijn wel constant. Zoals Valve zelf stelt, zijn Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 en PUBG: Battlegrounds verreweg de meest gespeelde spellen op Steam. Ook Apex Legends, Grand Theft Auto V, Halo: Infinite en New World zijn momenteel zeer populair.


Statistieken van het aantal Steam-gebruikers van afgelopen weekend, afbeelding via Valve

Bronnen: SteamDB, Valve

« Vorig bericht Volgend bericht »
0