Far Cry 6 'te weinig VRAM'-foutmelding met workaround op te lossen

9 reacties

Gamers die Far Cry 6 op de pc spelen kunnen last hebben van een in-game foutmelding waarbij een tekort aan vram gemeld wordt. Deze melding is zeer frequent en kan zelfs optreden wanneer er ogenschijnlijk genoeg vram beschikbaar is. In dit artikel bespreken we enkele workarounds om de melding te voorkomen, al dan niet met een lage impact op de daadwerkelijke grafische kwaliteit van Far Cry 6.

De meest simpele oplossing is natuurlijk het terugschroeven van de grafische kwaliteit van Far Cry 6, wat vooral van toepassing is voor gebruikers die inderdaad wat te weinig vram hebben. Functies als de DirectX Ray Tracing, schaduwen en texture-kwaliteit vereisen veel betreffende ram. Het verlagen van deze instellingen heeft daarentegen ook een zichtbare visuele uitwerking op de game.

Een alternatief is het uitschakelen van de HD Textures, waarvoor volgens Ubisoft tenminste 11 GB vram nodig is. Deze aparte download is via de Ubisoft Connect-launcher te (de)installeren. Zeker voor gebruikers met een lagere resolutie monitor kan het achterwege laten van deze hd-functie veel vrije vram opleveren, zonder dat de game visueel erg achteruit gaat.

Voor gebruikers die ogenschijnlijk genoeg vram beschikbaar hebben maar toch de melding krijgen, is er een eenvoudige docht ietwat gebruikersonvriendelijke workaround. Je kunt namelijk de notificaties helemaal uitschakelen. In-game kan dat door shift en F2 in te drukken en onder Instellingen de notificaties uit te schakelen. Een andere optie is om via de Ubisoft Connect-instellingen onder Algemeen de in-game overlay volledig uit te schakelen. Houd in de gaten dat in-game trofeeën, uitnodigingen van vrienden en andere secundaire gamefuncties hierdoor ook niet meer werken.


Afbeelding van de betreffende foutmelding via The Windows Club

Bron: via TroubleChute (YouTube)


4 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Far Cry 6 (PlayStation 5)

Far Cry 6 (PlayStation 5)

€ 22,44

4 winkels
Far Cry 6 (Xbox One/Xbox Series X)

Far Cry 6 (Xbox One/Xbox Series X)

  • Xbox One
  • Shooter

€ 24,99

2 winkels
Far Cry 6 Gold Edition (PlayStation 4)

Far Cry 6 Gold Edition (PlayStation 4)

  • PlayStation 4
  • Shooter

€ 34,50

3 winkels
Far Cry 6 Gold Edition (Xbox One)

Far Cry 6 Gold Edition (Xbox One)

  • Xbox One
  • Shooter

€ 39,98

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0