Ontwikkelaar toont Unreal Engine 5 Nanite op PC met RTX 3070

32 reacties

Unreal Engine 5 is sinds halverwege dit jaar in early access en moet volgens Epic Games hoge grafische kwaliteit op relatief beperkte hardware kunnen produceren. Ontwikkelaar Melhem Sfeir laat in een demo een voorbeeld zien van hoe de engine dat doet door middel van Epic's Nanite-technologie. In dit geval doet hij dat op een pc met een GeForce RTXS 3070 met 32 GB ram en dlss. Zijn 'Metaverse' wordt afgespeeld op 1440p met tenminste 80fps. Eerder werd er al een Lumen belichtingsdemo gepubliceerd met nog meer details op een aanzienlijk minder krachtige pc. 

De techdemo van Sfeir maakt gebruik van een 3d-gescande omgeving en gebruikt dlss om de gamewereld vanuit een lagere resolutie met kunstmatige intelligentie op te schalen naar 1440p. Nanite maakt het daarbij mogelijk om meer objecten met een hogere kwaliteit te kunnen renderen. Daarnaast wordt er in de techdemo gebruik gemaakt van Lumen, de belichtingstechnologie van Unreal Engine 5.

Uit de onderstaande demo blijkt duidelijk dat de daadwerkelijke omgevingen op basis van een 3d-scan zijn gemaakt, inclusief ruwe artifacts en vlak ogende oppervlakken. Volgens Sfeir moet het filmpje dan ook vooral de zeer realistische belichting en de goede prestaties op zijn pc aantonen. De interactie tussen de engine, de 3d-gescande omgeving en dynamische belichting geven een indicatie van hoeveel Unreal Engine 5 'automatisch' kan doen.

Bron: Melhem Sfeir (via YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0