Asus toont ROG Rapture GT-AX6000 gamingrouter met 2,5 GbE en RGB

6 reacties

Asus heeft een nieuwe router in zijn Republic of Gamers-lijn aangekondigd. De Rapture GT-AX6000 maakt gebruik van wifi 6 (802.11ax) en kan een maximale snelheid van 6.000 Mbit/s doorvoeren. Qua uiterlijk heeft Asus de bekende, zwart-rode RoG-stijl ruimschoots toegepast en aangevuld met een rgb-verlicht logo.

De Rapture GT-AX6000 ondersteunt 4x4 mu-mimo op de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden. Hij wordt aangedreven door een quad-core processor van Broadcom, die 256 MB flashgeheugen en 1 GB ddr3 tot zijn beschikking heeft. De router kan gebruikt worden met Asus' eigen AiMesh-protocol.

Achterop zitten vier rj45-lan-poorten (1 GbE) en twee 2,5 GbE-poorten. Van de snellere poorten wordt er één voor wan gebruikt. Via wan en lan aggregation kun je de bandbreedte van meerdere poorten combineren om hogere doorvoersnelheden te realiseren. Verder heeft de router nog twee usb-a-connectors (usb 2.0 en 3.2 gen 1).

Dankzij enkele softwarefuncties moet de GT-AX6000 uiterst geschikt zijn voor gaming. Zo is er VPN Fusion, waarmee je slechts een deel van je netwerkverkeer via een vpn kan laten lopen en de rest op de normale, directe wijze verbindt.
Door gamingdevices op een specifieke lan-poort aan te sluiten worden ze automatisch geprioriteerd, en voor smartphonegaming is er de Mobile Game Mode die de latentie via je wifi optimaliseert en minimaliseert.

In de Verenigde Staten wordt de ROG Rapture GT-AX6000 op 10 december uitgebracht, en kost de router 400 dollar. Details rondom de Europese release zijn helaas nog niet beschikbaar.

Bronnen: Asus ROG, TechPowerup

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*