Valve patenteert efficiëntere manier om updates te downloaden

18 reacties

Valve heeft een patent ingediend voor het verbeteren van het downloadproces. Dit patent beschrijft een vorm van downloaden waarbij minimale bestandsoverdracht prioriteit krijgt. Dat moet downloadtijden en netwerkbandbreedte optimaliseren.

Het patent verwijst naar een systeem op afstand dat, na ontvangst van een update, "identificeert welke delen van de te downloaden bestanden nieuw zijn en welke delen aanwezig waren in eerdere versies". Op basis hiervan wordt de update vervolgens geherstructureerd om de downloadefficiëntie te verhogen.

Dit kan betekenen dat gebruikers die dezelfde game hebben een op maat gemaakte update binnen kunnen krijgen. Als een speler een game regelmatig speelt, is de kans groot dat de game up to date is. Als er een nieuwe update uitkomt hoeven er maar weinig bestanden te worden aangepast of vervangen en dat maakt de update klein. In het geval van een speler die dezelfde game sporadisch speelt is de kans groter dat er meer bestanden moeten worden aangepast (onder andere omdat eerdere updates niet zijn doorgevoerd). Dezelfde update is voor deze gamer dus groter.

Valve heeft nog niet gezegd wanneer de nieuwe technologie in gebruik wordt genomen.

Bron: Gamerant

« Vorig bericht Volgend bericht »
0