'Meer fabrikanten gaan premium Android-tablets uitbrengen in 2022'

40 reacties

De markt voor high-end Android-tablets wordt al enkele jaren door een klein aantal spelers gedomineerd. Met zijn Galaxy Tab S-lijn is Samsung de meest bekende naam, en andere merken als Lenovo en Huawei doen bij vlagen ook mee. Volgend jaar zou daar echter verandering in kunnen komen.

Via het Chinese sociale netwerk Weibo deelt leaker Digital Chat Station namelijk dat meer fabrikanten in 2022 premium Android-tablets uit zullen brengen. Specifiek wordt er verwezen naar Vivo, dat volgens geruchten werkt aan een tablet op basis van Qualcomms Snapdragon 870-soc. Ook Oppo lijkt minimaal één tablet in de maak te hebben, want een dergelijk apparaat werd een tijdje terug gespot in een fabriek.


Deze foto werd naar verluidt gemaakt in een Oppo-fabriek.

Digital Chat Station claimt dat er ook meer variatie op de markt gaat komen. Als voorbeelden worden kleine, op gaming gerichte tablets genoemd, maar ook bijvoorbeeld tablets met een groot oled-display — zoals de Galaxy Tab S8 Ultra, die volgens geruchten een scherm van ruim 14 inch krijgt.

Vooralsnog is het even afwachten of dit inderdaad zo gaat uitpakken. Naar verwachting zal Samsung de Galaxy Tab S8-lijn begin 2022 aankondigen, dus mogelijk is de Koreaanse fabrikant de concurrentie daarmee een stap vóór.

Bronnen: Digital Chat Station (Weibo), Notebookcheck

« Vorig bericht Volgend bericht »
0