Telegraph: Raspberry Pi kan voor 500 miljoen dollar naar de beurs

1 reactie

Raspberry Pi Trading kan voor 500 miljoen dollar (omgerekend ruim 440 miljoen euro) naar de beurs gaan, zo melden bronnen tegenover The Telepgraph (paywall, via Tom's Hardware). De vertakking van de originele Raspberry Pi Foundation heeft meerdere financiële adviseurs ingehuurd om een beursnotering te plannen. Het bedrijf zou volgens het medium dan 440 miljoen euro waard zijn. De beursnotering zou in de lente van 2022 plaatsvinden, mochten de plannen doorgaan.

De organisatie uit het Verenigd Koninkrijk heeft al langer plannen om een beursgenoteerd bedrijf te worden. Een recente investering van bijna 40 miljoen euro door de organisatie Ezrah Charitable Trust maakt een eventuele beursnotering volgens Raspberry Pi-ceo Eben Upton daarentegen iets minder urgent. "Uiteraard haalt de investering van 40 miljoen euro in september een deel van de urgentie van geldwerving weg. Aan de andere kant hebben we grootse plannen voor de komende vijf jaar", aldus Upton. 

Vooralsnog is Raspberry Pi Trading een bedrijf zonder winstoogmerk. De vertakking werd opgezet om de ontwikkeling van nieuwe producten op zich te nemen, terwijl de oorspronkelijke Foundation zich met educatieve taken bezighield. Raspberry Pi Trading is onder meer verantwoordelijk voor de Raspberry Pi 4, Raspberry Pi Pico en de nieuwe Raspberry Pi Zero 2 W. De kleine computers op één printplaat zijn de best verkochte pc's uit het Verenigd Koninkrijk met wereldwijd ruim 40 miljoen verkochte eenheden. 


Het piepkleine formaat en het single-board ontwerp typeren de computers van Raspberry Pi

Bronnen: The Telegraph (paywall), via Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0