Streacom DB1 Max: 65 W passief koelen met een case van 5 liter

0 reacties

Streacom lijkt binnenkort een nieuwe versie van zijn passieve DB1-behuizing te gaan introduceren. QuietPC heeft de eerste details vrijgegeven van de nieuwe DB1 Max, die het koelvermogen opschroeft van 45 naar 65 watt. Desondanks is het volume van de case amper toegenomen: met 4,98 liter is de DB1 Max nog altijd erg compact te noemen.

Het passief koelen van een processor is niet makkelijk, zeker niet als je de behuizing compact wil houden. Het extra koelvermogen dan de DB1 Max gaat dan ook ten koste van de ruimte binnenin: waar de originele DB1 standaard itx-moederborden kon huisvesten, kan je in de DB1 Max alleen thin-itx-modellen kwijt. Ook is de interne Nano90-psu niet langer compatibel en ben je dus genoodzaakt een externe voeding te gebruiken.

Die extra ingenomen ruimte besteedt Streacom aan het verbinden van beide zijpanelen met de processor, waar dat voorheen slechts aan één kant werd gedaan. Hierdoor wordt de geproduceerde hitte beter verdeeld en kan er dus meer warmte worden afgevoerd. Dit maakt krachtigere processors die meer stroom gebruiken compatibel, of zorgt ervoor dat je dezelfde cpu met een hogere stroomlimiet kan laten draaien.

Volgens QuietPC zal Streacom de DB1 Max in het eerste kwartaal van 2022 op de markt brengen in het zilvergrijs, titaniumgrijs en zwart. De verkoopprijs lijkt met circa 110 euro niet te veranderen ten opzichte van de originele DB1.

Bron: QuietPC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0