Handheld Razer-console maakt naar verluidt gebruik van Qualcomm Snapdragon G3x-SoC

2 reacties

Het aantal bedrijven dat een handheld gamingconsole heeft of aan het ontwikkelen is wordt steeds groter. Razer werkt naar verluidt ook aan een dergelijk apparaat. Dat schrijft Videocardz, die marketingafbeeldingen zegt te hebben ontvangen over een Qualcomm-chip die de console aan moet sturen.

De Razer-console heeft nog geen naam, en de slides van Qualcomm vermelden dat het gaat om een handheld ontwikkelaarskit. Het brein van het apparaat is de Snapdragon G3x. Wat de specificaties zijn is niet duidelijk, maar het apparaat moet in ieder geval overweg kunnen met wifi 6e, Bluetooth 5.2 en met 5G-mmwave-technieken. Of de modem in de chip verwerkt is is ook nog niet duidelijk. Wel weten we dat de console verder een oled-display heeft dat een 120Hz-verversingssnelheid en hdr ondersteunt.

Verder heeft hij een usb-c-poort, ondersteuning voor displayport alternate mode via de usb-c-aansluiting voor een extern display en is hij voorzien van een grote accu van 6000 mAh. De frontcamera heeft een full hd-resolutie.

Ook zijn er nieuwe specificaties van de Snapdragon 8 Gen 1 opgedoken. Dit moet waarschijnlijk de directe opvolger van de Snapdragon 888 worden en op een 4nm-node gemaakt worden. Er zijn nog een hoop specificaties onbekend, maar hij moet 20% sneller en 30% zuiniger zijn dan de voorganger. De Adreno-gpu van de vierde generatie moet ongeveer 60% sneller zijn dan die van de voorganger, alhoewel de specifieke voorganger in kwestie niet bij naam genoemd wordt.

Bron: Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0