Asus Zephyrus Duo GX650-laptop met Ryzen 9 6900HX en RTX 3080 Ti gespot

1 reactie

Eerder deze maand heeft MyLaptopGuide een nieuwe Asus RoG Strix Scar 15-laptop gespot, die naar verwachting wordt uitgerust met onaangekondigde hardware van zowel AMD als van Nvidia. Het apparaat zou namelijk beschikken over een Ryzen 6000-apu en een mobiele RTX 3080 Ti. Inmiddels heeft de website een nieuwe notebook met gelijkaardige specificaties ontdekt, opnieuw gaat het om een model uit de stallen van Asus. 


De bestaande RoG Zephyrus Duo 15 GX550.

Zo zijn er drie verschillende varianten van de RoG Zephyrus Duo GX650 opgedoken bij de Launch Studio-database van de Bluetooth Special Interest Group (SIG). Ze gebruiken een verschillend achtervoegsel (RX, RW en RM), wat vermoedelijk refereert naar de gebruikte gpu. Op basis van geruchten heeft MyLaptopGuide de voornaamste eigenschappen van het toestel verzameld.


De nieuwe Zephyrus moet eveneens voorzien zijn van de Ryzen 9 6900HX en RTX 3080 Ti. 

De Rembrandt-apu’s van AMD worden begin volgend jaar verwacht. Naar verluidt worden ze op TSMC’s 6nm-proces gebakken en beschikken deze chips over Zen 3+-cores en een geïntegreerde gpu met de RDNA 2-architectuur. Bovendien moet de Ryzen 6000-reeks overweg kunnen met (lp)ddr5-geheugen. Ook Nvidia’s nieuwe grafische kaarten zullen naar verwachting tijdens de CES-beurs in januari worden geïntroduceerd. In de wandelgangen wordt gepraat over de mobiele RTX 3070 Ti en RTX 3080 Ti, daarnaast zou er ook een RTX 2060 met meer vram op de planning staan.

Bronnen: MyLaptopGuide, Bluetooth SIG

« Vorig bericht Volgend bericht »
0