Teufel komt met nieuwe versies Real Blue over-ear koptelefoons

11 reacties

De nieuwe versies van Teufels Real Blue en Real Blue NC over-ear koptelefoons zijn op de ruisonderdrukking van de NC na qua bouw en functionaliteit identiek aan elkaar.

Grote drivers en een geventileerde achterkamer moeten volgens de maker garant staan voor een nauwkeurig, krachtig en niveauvast geluid, waarbij je de audioweergave via de Teufel Headphones app voor Android en iOS aan je persoonlijke voorkeuren aan kunt passen. Beide modellen moeten naast het geluid en draagcomfort een lange werkduur voorop stellen, zo claimt Teufel. Zo moet de Real Blue NC het bij gebruik van ANC meer dan 40 uur volhouden.

De NC maakt gebruik van een hybride noise cancelling, waarbij microfoons binnen en buiten de oorschelpen gebruikt worden om het omgevingsgeluid te compenseren. Uiteraard functioneert de ANC-functie ook zonder muziek en als je toch iets van je omgeving wilt horen, moet je met een druk op de knop de transparantiemodus kunnen inschakelen.

Als je je rechterhand op de oorschelp legt, komt je duim een bedieningselement in de vorm van een joystick tegen. Hiermee kun je de instellingen voor de geluidsweergave bedienen en als je de joystick ietsje langer indrukt de spraakassistent oproepen. Op dezelfde manier kun je telefoontjes aannemen, weigeren of beëindigen. Beide modellen beschikken over de Qualcomm cVc-technologie voor optimaal verstaanbare gesprekken, zo meldt Teufel.

Beide Real Blues (in drie kleuren verkrijgbaar) worden geleverd met een transportbox, een usb-a naar usb-c-oplaadkabel en een mini-jackkabel. Met de laatste kan de koptelefoon worden aangesloten op muziekspelers en audiosystemen zonder bluetooth. De Real Blue NC is verkrijgbaar voor een prijs van 229,99 euro, terwijl de ANC-loze Real Blue voor 169,99 euro beschikbaar is.

Bron: Teufel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0