Zo gebruik je de nieuwe Media Player in Windows 11

6 reacties

Zoals eerder bericht wordt Groove in Windows 11 vervangen door de Media Player voor audio en video. Deze is nu beschikbaar voor Insiders in het Dev-kanaal met build build 22504 of hoger. In de Microsoft Store moet in de lijst van geïnstalleerde apps de update opgehaald worden. Dan wordt de app automatisch gedownload en geïnstalleerd.

De applicatie heeft een nieuw uiterlijk dat overeenkomt met de ontwerptaal van Windows 11 met ronde hoeken en gedeeltelijk transparante oppervlakken. Alle lokaal opgeslagen mappen met video's en muziek worden gescand en toegevoegd.

Daarnaast kunnen playlists gemaakt worden en bestanden toegevoegd worden aan de wachtrij, die ook als afspeellijst opgeslagen kan worden. Met de rechtermuisknop kun je bestanden omhoog of omlaag verplaatsen in de queue of verwijderen.

Playlists uit Groove worden automatisch overgezet en alle lijsten kunnen ook op willekeurige volgorde worden afgespeeld met shuffle. Als een (netwerk)locatie niet automatisch herkend wordt kun je deze handmatig toevoegen met de knop rechts bovenin.

Als je muziek wilt luisteren terwijl je met iets anders bezig bent kun je met Ctrl+M of de knop rechts onderin alleen de controls weergeven in een klein venster. Ook kunnen handmatig de gegevens over artiesten en namen van nummers in een album gewijzigd worden. Deze en meer technische details zijn ook te vinden onder Eigenschappen in het menu dat openklapt als je rechtsklikt op een nummer.

Helemaal rechts onderin zijn drie puntjes te zien en als je daarop klikt kun je de Equalizer instellen. Er zijn presets voor allerlei situaties zoals in de auto, voor hoofdtelefoons, laptop, tv of stereo-installatie, of bass-boosted. Onder de Equalizer kan ook de afspeelsnelheid ingesteld worden van 0,25 tot 2 maal de standaard snelheid.

In het venster waarin een video afgespeeld wordt kun je ook handmatig een bestand met ondertiteling toevoegen.

Een van de belangrijkste nieuwe functies van de mediaspeler is de mogelijkheid om bestanden te streamen vanaf een url. Als je op Open bestand klikt staat onderaan de functie Open URL, waarin een weblink ingevoerd kan worden.

Tenslotte is er nog een essentiële instelling, namelijk die voor de donkere modus. In de instellingen onder Thema kan gekozen worden uit licht of donker. Daarnaast is er ook de optie om de systeeminstellingen over te nemen.

Bron: WindowsCentral


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 11 Home (NL)

Microsoft Windows 11 Home (NL)

€ 109,00

5 winkels
Microsoft Windows 11 Pro (NL)

Microsoft Windows 11 Pro (NL)

€ 145,47

5 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*