Google: Android TV 12 nu beschikbaar, vooralsnog enkel voor devkits

10 reacties

Bijna twee maanden na de release van Android 12 heeft Google de definitieve versie van Android TV 12 uitgebracht. Zowel de Android TV- als Google TV-versies kunnen worden gedownload, al wordt vooralsnog enkel de ADT-3-devkit ondersteund. Wanneer Android TV 12 naar consumentenapparaten moet komen - zoals Googles eigen Chromecast -  is helaas niet duidelijk.

De nieuwste versie van Android voor televisies brengt enkele belangrijke wijzigingen met zich mee. Voor het eerst worden het menu en andere interface-elementen in 4k-resolutie weergegeven, bovendien zullen gebruikers de lettergrootte naar wens kunnen aanpassen. Wat beeld en geluid betreft moet er betere ondersteuning zijn voor hdr en surroundgeluid, daarnaast moet hdmi cec 2.0 een eenvoudige bediening mogelijk maken.

Tot slot zijn er ook enkele privacy-features van Android 12 van de partij, waaronder het aangeven wanneer de microfoon of camera worden gebruikt. Zoals bij de mobiele versie het geval is, moet een nieuw menu het eveneens mogelijk maken om deze snel uit te schakelen.

Bron: Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0