Square Enix waarschuwt voor serverproblemen Final Fantasy XIV vanwege stormloop door Endwalker-DLC

2 reacties

Square Enix waarschuwt voor serverproblemen wanneer Final Fantasy XIV Online-uitbreiding Endwalker op 3 december in early access uitkomt. De volledige release is vervolgens op 7 december. Hoewel de uitgever en ontwikkelaar servers voor de Final Fantasy-games heeft geoptimaliseerd, is het bedrijf niet in staat geweest om nieuwe 'werelden' aan de game toe te voegen. Dit heeft naar eigen zeggen met het wereldwijde chiptekort te maken.

Naast de waarschuwing geeft het Japanse bedrijf ook enkele tips om de drukte tijdens de release van Endwalker te vermijden. Zo wordt het creëren van nieuwe personages op drukke servers uitgeschakeld. Iedereen die van plan is om met een nieuw karakter aan de slag te gaan, zou het beste nu alvast een nieuwe personage kunnen aanmaken. Daarnaast adviseert Square Enix volgende week bij lange logintijden te wisselen van server. Zo wordt een deel van de drukte verspreid over meerdere servers.

Er is daarentegen nog een reden waarom er grote drukte wordt verwacht bij de release van Endwalker. Final Fantasy XIV Online is namelijk enorm populair de laatste tijd. Het ruim tien jaar oude spel verbreekt de laatste maanden spelersrecords en een uitbreiding als Endwalker trekt historisch gezien veel nieuwe en terugkerende spelers.


Final Fantasy XIV Online-uitbreiding Endwalker is vanaf 7 december voor iedereen beschikbaar

Update 02-12-2021 11:15 uur: De releasedatum van Final Fantasy XIV Online's Endwalker klopte in het originele bericht niet helemaal. Dit is aangepast. Met dank aan @Archdante 

Bron: Square Enix

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*