WiFi HaLow-standaard maakt bereik van 1 kilometer voor Internet-of-Things-apparaten mogelijk

5 reacties

De Wi-Fi Alliance heeft bekendgemaakt dat een nieuwe wifi-standaard internet-of-things-apparaten verbindingsmogelijkheden moet bieden op een indrukwekkende afstand van ongeveer een kilometer.

De standaard draagt de naam 'WiFi HaLow' en berust op eigenschappen van de IEEE 802.11ah-standaard. Er wordt gebruikgemaakt van sub-1GHz-frequenties. Apparaten met een uitzonderlijk laag verbruik en zonder een krachtige antenne kunnen daardoor toch met elkaar communiceren op grotere afstanden. De maximaal ondersteunde afstand is maximaal ongeveer een kilometer, en dankzij de lage frequenties kan informatie gemakkelijk door muren en andere obstakels worden verzonden.

Hij moet zuinig genoeg zijn om apparaten met knoopcelbatterijen maandenlang of zelfs jarenlang mee te laten gaan, en verschillende modi om stroom te besparen zullen hiermee helpen. Er wordt ook al gesproken over '60GHz-technieken voor toepassingen met extreem hoge resoluties en virtual reality-toepassingen' aan de andere kant van het spectrum, maar dit zal vermoedelijk nog niet meer dan een ambitieus concept zijn.

Bron: Wi-Fi Alliance

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*