Vermoedelijk hogere prijzen voor de aankomende Razer gaminglaptops

2 reacties

Volgens Razer CEO, Min-Liang Tan, gaan potentiële kopers nog meer dienen te betalen voor de aankomende Razer gaminglaptops door een "aanzienlijke" stijging van de componentkosten.

Hij laat doorschemeren dat voor wie nog aan het wachten is om te upgraden naar Razers volgende generatie Blade gaminglaptop, het nu waarschijnlijk het ideale moment is om de stap te zetten en één van de huidige modellen aan te schaffen. Voor het 2022-aanbod van het bedrijf zou je wel eens nog een pak meer geld kwijt kunnen zijn door de stijgende kosten van pc-componenten.

Razer staat bekend om zijn slanke ontwerpen en eersteklas bouwkwaliteit, maar hier hangt sowieso helaas ook wel altijd al een vrij hoog prijskaartje aan vast. Ze worden dan ook zelden aangeraden aan kopers die op hun budget letten en maximale waar voor hun geld wensen.

Hoewel we op CES 2022 AMD- en Intel-aangedreven Razer-laptops kunnen verwachten, is het waarschijnlijk dat de twaalfde generatie Alder Lake P-serie chips van het blauwe team ook hun weg zullen hebben gevonden naar de aankomende laptops van Razer. Rekening houdende met de reeds gekende prijzen voor het desktopplatform van Alder Lake, is het niet verwonderlijk dat de processors uit de P-serie ook hun steentje zullen bijdragen om gaminglaptops duurder te maken.

Razer levert momenteel bijvoorbeeld een volledig uitgeruste 2021 Blade Pro 17 voor $ 3.700 USD. Men kan dus verwachten dat het 2022 model eerder boven de $ 4.000 USD zal kosten. Overigens dienen we hierbij op te merken dat laptops in 2022 meer dan waarschijnlijk gemiddeld zo'n 20 procent duurder zullen zijn.

Bronnen: Techspot, Razer

« Vorig bericht Volgend bericht »
0