Intel Evo 4.0-specificatie voor Raptor Lake Mobile heeft betere webcams

1 reactie

Intel heeft bij de introductie van de mobiele Tiger Lake-processors het Evo-certificaat onthuld. Dit is een aangescherpte versie van Project Athena, dat consumenten de nodige garantie biedt over prestaties, opslag- en werkgeheugen en andere aspecten van de gebruikerservaring. Voor de Raptor Lake-processors voor laptops wordt er naar verluidt gewerkt aan een Evo 4.0-versie.

Dat schrijft Notebookcheck, die dit van zijn eigen bronnen heeft vernomen. Er bestaat een kans dat sommige laptops op basis van de nog niet onthulde Alder Lake-laptopchips een nieuw Evo-certificaat van de derde generatie zullen hebben, de versie voor Raptor Lake is dus de vierde.

Onderdeel van Evo 4.0 zou een minimumeis voor VCX-benchmarkresultaten (valued camera experience) zijn. De test houdt rekening met aspecten zoals resolutie, dynamische range, scherpheid, textuurverlies, kleuren en meer. Intel is nu onderdeel van het VCX-consortium, dat zich richt op het evalueren van camera-prestaties in mobiele apparaten. Naast laptopwebcams worden ook de sensoren in apparaten als telefoons en drones getest. Verder moet de sensorresolutie minimaal 8 megapixel zijn. Wat de minimale VCX-score moet zijn is helaas nog niet duidelijk, mocht dit nieuws inderdaad kloppen.

Bron: Notebookcheck

« Vorig bericht Volgend bericht »
0