Nieuwe Windows 11 Insider-build heeft een paar grote veranderingen voor Startmenu en Taakbalk

8 reacties

Microsoft heeft Windows 11 Insider Preview-build 22509 onthuld. Hij biedt wederom een flink pak verbeteringen, maar het opvallendste is dat Startmenu en Taakbalk een aantal veelgevraagde veranderingen heeft.

Zo zullen gebruikers van meerdere monitoren weer onderaan het scherm van hun non-primaire scherm weer een klokje met de datum en tijd zien. Die heeft Microsoft met Windows 8 geïntroduceerd, nadat deze eigenschap bij Windows 7 juist niet aanwezig was. Als je een hoop schermen hebt kan het dus handig zijn om het klokje wél onderaan te zien staan, en kennelijk vonden erg veel Windows 11-gebruikers dat ook.

Daarnaast kun je nu voor Startmenu kiezen uit drie verschillende modi. Naast de standaardmodus met drie keer twee voorgestelde bestanden en drie rijen van zes apps kun je nu ook kiezen uit een versie met meer gepinde apps en één rij van twee voorgestelde bestanden, of uit twee rijen van apps en vier rijen van elk twee bestanden.

Verder zijn meer delen van de oude Configuratiepaneel-app in Instellingen geïntegreerd, zodat je niet meer op twee plekken hoeft te zoeken naar de juiste functie. De volledige lijst met aanpassingen vind je op Microsofts blogpagina.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0