Synology's plannen voor 2022: WiFi 6-router en veel software-updates

24 reacties

In de keynote van Synology 2022 and Beyond heeft het bedrijf een vooruitblik op de innovaties voor het komende jaar gegeven. Disk Station Manager wordt dan geüpdatet naar versie 7.1 waarmee individuele onderdelen verbeterd worden. Functies die genoemd worden zijn Server Message Block Multichannel wat de prestaties moet verbeteren, betere ondersteuning voor Fibre Channel en een gedistribueerd bestandssysteem of dfs via het smb-protocol. Verder gaat het om bijvoorbeeld out-of-band beheer voor it-managers, bare-metal backups voor macOS en volledige backups voor DSM.

Ook de Active Insight-monitoringtool krijgt nieuwe functies om updates door te voeren en veiliger inloggen met automatische detectie van verdachte pogingen. Synology zegt dat de opvolger van DSM 7.0 waarschijnlijk in de eerste helft van 2022 beschikbaar zal zijn.

Naast de nas-apparaten waar het merk vooral om bekend staat biedt de Taiwanese netwerkfabrikant ook routers aan. Met de nieuwe RT6600ax krijgen deze ook ondersteuning voor wifi 6 op drie banden, met ondersteuning voor de 5,9GHz frequentiereeks. Met 4x4 mimo-antennes wordt een maximale snelheid van 6600 megabit per seconde gehaald. In bedraadde verbinding wordt voorzien door een 2,5Gb Ethernet-plug.

Net als een nas heeft ook een router een besturingssysteem nodig, voor Synology is dit SRM. Deze routermanager krijgt met versie 3.1 ondersteuning voor meer ssid's en virtuele netwerken, naast verbeterde mesh-compatibiliteit. De bijbehorende smartphoneapplicatie DS Router krijgt een nieuw ontwerp en betere opties voor vpn-configuratie en ssid-beheer.

De synchronisatie tussen onder meer Synology Drive, Photos en MailPlus wordt verbeterd, zodat het eenvoudiger moet worden om vanuit huis allerlei cloudbestanden te bewerken. Met de vernieuwde app is ook two-way syncing mogelijk zodat bestanden altijd overeen komen.

De Synology C2 Cloud krijgt verschillende verbeteringen, onder andere op het gebied van veiligheid. De data wordt met aes-256 versleuteld en opgeslagen in een datacenter in het Duitse Frankfurt am Main. C2 Storage voor weinig gebruikte bestanden wordt sneller met http3 en door globale vergrendeling kan direct inggezien worden welke mensen een bestand gebruiken.

C2 Backup krijgt naast Windows-mail in de toekomst ook ondersteuning voor andere Microsoft 365-diensten en macOS. De C2-wachtwoordbeheerder krijgt een nieuwe smartphone-app en een plugin voor de browser Safari. Ook kan een kluis gedeeld worden met medewerkers in bedrijven of familieleden. Voor een enkele gebruiker is de dienst gratis, voor een account van maximaal zes mensen moet waarschijnlijk ongeveer 5 euro per jaar neergeteld worden.

Tenslotte is er nog het Surveillance Station, een platform voor het verbinden van camera's en het opnemen van beeld. Deze krijgt met versie 9.0  een beter te gebruiken interface, een vereenvoudigde opzet van grote bewakingssystemen en betere beveiliging. Beeldmateriaal moet dan met een aparte sleutel beveiligd kunnen worden, en het verzenden van beeld vanaf netwerkcamera's is versleuteld. Delen kunnnen standaard afgeschermd worden, zodat de bewaking bijvoorbeeld niet mee kan kijken op beeldschermen. Tenslotte  moet er de mogelijkheid komen om beeld rechtstreeks naar de C2 Surveillance Cloud te streamen.

Al deze aankondigingen op het gebied van hardware en software zijn plannen, dus het is niet zeker dat deze exact zo uit worden gevoerd zoals hier beschreven. Over een maand begint het nieuwe jaar dus dan zullen we ongetwijfeld meer gaan horen over nieuwe producten van Synology.

Bron: ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0