Nvidia vraagt Biden om uitzondering GPU's op invoertarieven uit China

44 reacties

Nvidia, HP en Zotac hebben een aanvraag voor een uitzondering ingediend bij de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger, de US Trade Representative of USTR. Het gaat om de door Trump ingestelde invoertarieven van 25 procent voor producten uit China. Alle drie de bedrijven noemen de afhankelijkheid van China voor componenten en assemblage als reden. De hoge invoerkosten maken het volgens de fabrikanten te moeilijk voldoende voorraad aan te leveren voor normale prijzen.


De productie vindt op dit moment volledig buiten Amerika en maar voor een klein gedeelte in Taiwan. Pogingen om fabireken op te starten in andere landen zoals Vietnam en de VS zijn mede door de covid-19-pandemie niet geslaagd. Ook duurt het meerdere jaren voordat een nieuwe locatie operationeel zou zijn, en dan moet personeel met voldoende kennis alsnog ingevlogen worden uit Azië.

In een eerdere aanvraag van Intel om meer ondersteuning en Amerikaans onderzoek te doen reageerde het Witte Huis als volgt: "We zijn zeer gefocust op het voorkomen van het gebruik van Amerikaanse technologieën, kennis en investeringen door China om geavanceerde capabiliteiten te ontwikkelen.

Bron: PCMag

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*