Foto's Apple M1 Max tonen mogelijke interconnect: 'M1 Max Quadra' met vier chiplets in aantocht?

3 reacties

Apple trok bij de onthulling van de M1 Max- en M1 Pro-soc's veel bekijks omdat de chips enorm concurrerend zijn, zelfs met de snelste non-Arm-chips van de concurrent. Benchmarks bevestigden verder de gpu-prestatiewinst van vier keer die van de originele M1. Foto's van de chip tonen nu dat Apple wel eens meer plannen zou kunnen hebben met de M1 Max.

Dat schrijft de Youtuber Vadim Yuryev op Twittter. Het viel hem op dat een foto van de chip aan de zijkant een onbekend deel lijkt te hebben, dat erg veel lijkt op een interconnect. Het onderdeel vind je kennelijk uitsluitend door de chip van zijn package te halen, het staat namelijk niet op de officiële afbeeldingen.

Dat betekent dat Apple vermoedelijk de mogelijkheid heeft om de chip in te zetten als een chiplet. Yuryev speculeert over een 'M1 Max Duo' en een 'M1 Max Quadra', waarbij laatstgenoemde een extra i/o-die zou kunnen hebben om de rest van de chiplets met elkaar te verbinden. Het mag benadrukt worden dat de 'M1 Max Duo' meer hout snijdt, aangezien de M1 Max van zichzelf al aardig wat i/o-mogelijkheden heeft.


Een mogelijke toepassing van de M1 Max als chiplet, en de soc naast de M1 Pro en de originele M1.

Bron: Vadim Yuryev

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*