Western Digital: massaproductie BiCS6-NAND begint op zijn vroegst pas eind 2022

0 reacties

Kioxia en Western Digital hebben in september het BiCS 6-nandgeheugen geïntroduceerd. Het heeft 162 lagen en de chips zijn 40% kleiner dan hun voorgangers, en de i/o-prestaties zijn met 66% toegenomen. Helaas zal het nog even duren voordat je de chips in ssd's zult vinden.

Op WD's investeerdersbijeenkomst op 1 december heeft het bedrijf namelijk onthuld dat dit geheugen pas op zijn vroegst eind 2022 in massaproductie zal treden. Seeking Alpha heeft een transcript van de conferentie. In de tweede helft van 2022 moeten er wel al samples verzonden worden naar klanten, waardoor we vóór die tijd ook al aardig wat details over de nieuwe generatie te weten zullen komen. Bics 6 moet ook het aantal bits per wafer laten toenemen met 70%.

Verder ging voorzitter Siva Sivaram in op hoe de markt voor harde schijven zich de komende jaren zal verhouden tot de markt voor ssd's. Hij benadrukt dat hdd's ook in prijs dalen, maar niet zoveel als ssd's, die met ongeveer 15% per jaar in prijs moeten dalen. Toch zouden de prijsdalingen van harde schijven niet veel langzamer gaan. Het gebruik van qlc-nand met vier bits per cel in producten zal hier volgens Sivaram mee helpen, maar voor het verouderd maken van hdd's zal het voor de komende jaren niet zorgen. Hij verwacht dat er in 2060 nog steeds harde schijven zullen zijn, wellicht is dat een indicatie voor nieuwe ontwikkelingen in de hdd-markt.

Bron: Seeking Alpha

« Vorig bericht Volgend bericht »
0