Roku opent kantoor in Amsterdam om internationale groei te bevorderen

5 reacties

Roku heeft vandaag aangekondigd dat het een kantoor in Amsterdam opent. Door zijn aanwezigheid in Nederland uit te breiden, wil het bedrijf zijn internationale groei bevorderen. Het Amsterdamse filiaal wordt gevestigd aan de Weteringschans en biedt ruimte voor maximaal 150 werknemers. Het hoofdkantoor van het Amerikaanse bedrijf bevindt zich in Silicon Valley (Californië), in Europa heeft het bedrijf momenteel kantoren in Denemarken, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.  

“Tv-streaming is een wereldwijd fenomeen, en internationale groei is een belangrijke focus voor ons”, zegt Arthur van Rest, VP International bij Roku. “Het aantrekken van de juiste mensen is cruciaal voor ons succes, en wij geloven dat Nederland veel talent en expertise biedt. We zoeken naar geschikte kandidaten voor allerlei functies, variërend van marketing- en business development-rollen tot financiële en juridische functies.”


Op het Roku-platform kunnen gebruikers duizenden gratis en betaalde streamingkanalen afspelen. 

Roku lanceerde zijn eerste mediaspeler in 2008, waarmee consumenten Netflix naar hun tv konden streamen. Het bedrijf heeft ook een besturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor tv's: Roku OS. Dit os wordt gebruikt door meer dan vijftien tv-fabrikanten om gebruiksvriendelijke en betaalbare smart tv's te ontwikkelen. Daarnaast is Roku volgens cijfers van Hypothesis Group het leidende tv-streamingplatform in de VS, op basis van het aantal gestreamde uren. Wereldwijd zijn er meer dan 56 miljoen actieve accounts, verspreid over 20 verschillende landen.

Internationale expansie staat hoog op Roku’s agenda: in september heeft het bedrijf zijn streaming-spelers in Duitsland uitgebracht, momenteel zijn de apparaten van het merk ook verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Verder werkt Roku in het Verenigd Koninkrijk ook samen met tv-fabrikanten als TCL en Hisense voor de productie van Roku TV-modellen.

Bron: Roku

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*