Qualcomm-CEO verwacht dat chiptekorten af gaan nemen in 2022

0 reacties

De wereldwijde tekorten aan chips treffen vele industrieën, en ook de markt voor smartphones ontkomt niet aan enige problematiek. Volgens analysebureau Canalys werden er in het derde kwartaal zo'n 6 procent minder smartphones verkocht vanwege de tekorten, en Samsung stelde zijn Galaxy S21 FE naar verluidt uit omdat het niet genoeg soc's kon bemachtigen.

Over wanneer de situatie weer beter gaat worden zijn de meningen verdeeld. De ceo van Hisense is bijvoorbeeld pessimistisch en verwacht dat de chipmarkt nog wel een jaar of twee à drie erg krap zal zijn. Anderen zijn positiever gestemd, zoals Cristiano Amon, de ceo van chipontwerper Qualcomm.

Amon sprak tijdens de Snapdragon Tech Summit, waar eerder ook de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1-soc werd aangekondigd. Hij verwacht dat de situatie, in ieder geval voor zijn bedrijf, zal verbeteren in 2022. In 2020 werd Qualcomm het hardst geraakt en dit jaar was het volgens Amon al wel iets beter. Wel konden meerdere smartphonefabrikanten niet genoeg Snapdragon-chips krijgen, wat hun productie beïnvloedde.

De Snapdragon 8 Gen 1 wordt op het 4nm-procedé van Samsung gebakken. De yields die Samsung kan behalen, plus eventuele coronamaatregelen bij de fabrieken, zullen bepalen of Qualcomm bij deze generatie al zijn klanten van soc's kan voorzien.

Bron: The Elec

« Vorig bericht Volgend bericht »
0