TCL toont Fold 'n Roll in levende lijve: van smartphone tot 10-inch tablet

18 reacties

Eerder dit jaar schreven we over de TCL Fold 'n Roll, een prototype van een vouwbare smartphone die (zoals de naam al aangeeft) zowel kan vouwen als uitrollen. Destijds bleef het alleen bij renders en een animatie, maar nu heeft Fold Universe beelden in handen van een werkend prototype volgens hetzelfde concept. 


Het toestel wanneer het volledig is uitgevouwen...

De video in kwestie is afkomstig van de DTC 2021-conferentie die in China werd gehouden. In de clip is te zien hoe de Fold 'n Roll wordt uitgevouwen van een smartphone tot een kleine tablet (circa 8 inch), en vervolgens uitschuift tot een diagonaal van 10 inch. Wanneer het toestel ingeschoven en opgevouwen doet het 'oprollende' deel van het display dienst als smartphonescherm.
Het grote verschil tussen dit concept en bestaande modellen als de Samsung Galaxy Z Fold3 is dat dit TCL-prototype slechts één display gebruikt voor al zijn verschillende modi. 


... en in de kleinste, 'smartphone'-modus.

Wel is te zien dat deze demonstratie voornamelijk over de displayhardware gaat: de software past zich niet erg soepel aan aan de veranderende afmetingen van het scherm, en ook zijn de motoren die het rolmechanisme doen werken aan de trage kant. Vermoedelijk duurt het dus nog wel even voordat deze combinatie van technieken in een gebruiksklaar consumentenproduct zal verschijnen.

Bron: Fold Universe

« Vorig bericht Volgend bericht »
0