TomTom onthult eigen IndiGo-besturingssysteem op basis van Android Automotive

2 reacties

Het Nederlandse TomTom heeft een besturingssysteem voor slimme auto's onthuld. 'IndiGo' kan overweg met een groot aantal slimme mogelijkheden in moderne auto's, en is op Android Automotive gebaseerd.

De locatiesoftwaremaker heeft Google's besturingssysteem gebruikt als basis voor een modulair os. Het wordt gericht op automakers en niet op consumenten, autofabrikanten kunnen namelijk verschillende modules gebruiken en naar wens aanpassen en modificeren. Zo kan het worden geoptimaliseerd voor een specifiek voertuig en het zorgt voor een verlaging van tot 80% van de ontwikkelingskosten.

Het kan in verbinding staan met voertuigsensoren en het kan de accu van een elektrische auto 'voorbereiden' op snelladen. Verder stelt het fabrikanten in staat om hun eigen services in de vorm van apps en plug-ins te ontwikkelen zodat ze hiermee nieuwe omzetstromen kunnen creëren. In een tweede persbericht heeft TomTom aangekondigd al met dertien bedrijven samen te werken, namelijk Access Company, Amazon, ART S.p.A., Bosch, Cerence, Cinemo, Digital Charging Solutions GmbH, Faurecia Aptoide Automotive, HARMAN, iHeartRadio, Intellias, Microsoft en Rightware.

Bronnen: TomTom (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0