Nvidia verwacht halverwege volgend jaar verbeterde bevoorrading GPU's

45 reacties

Nvidia verwacht vanaf de tweede helft van volgend jaar weer relatieve verbetering te zien in de bevoorrading van grafische kaarten. Cfo Colette Kress vertelt tegen PCMag dat er nog niet per se zicht is op stabilisatie van de gpu-markt, maar dat lange termijndeals met leveranciers voor Nvidia voor meer zekerheid zorgen. Pas na de feestdagen kan het Amerikaanse bedrijf concreter inschatten hoe 2022 eruit gaat zien.

Het wereldwijde chiptekort, veroorzaakt door de pandemie en vanwege de algehele grote vraag naar microprocessors, heeft voor een extreme situatie binnen onder meer de gpu-markt gezorgd. Dat resulteert in torenhoge prijzen. Bedrijven als Nvidia profiteren sterk van een dergelijke marktsituatie, zo bevestigt Kress. "We hebben goed kunnen groeien dit jaar, waarbij we ieder kwartaal zijn doorgegroeid. We zijn dat ook van plan voor het vierde kwartaal van 2021."

Dat neemt niet weg dat het bedrijf naar eigen zeggen de prijzen van grafische kaarten naar beneden wil halen. "We zouden [de prijzen van gpu's] graag lager maken. Volgens ons is de beste manier om dat te doen simpelweg door een redelijke hoeveelheid grafische kaarten te leveren. Dat in contrast met de magere hoeveelheden die we vandaag kunnen produceren." Door langdurige deals te sluiten verzekert Nvidia voor jaren vooruit productiefaciliteiten en leveringen van onderdelen. Op deze manier moeten toekomstige extreme prijsschommelingen uitblijven.

Bron: PCMag

« Vorig bericht Volgend bericht »
0