‘Intel Alder Lake i7-12650H-laptopchip heeft minder cores dan i5-12500H’

0 reacties

Naar verwachting zal Intel tijdens de CES-beurs in januari zijn laptopprocessoren uit de 12000-serie aankondigen. Alder Lake-M zal net zoals de desktopvariant een combinatie van krachtige P-cores en zuinigere E-cores bieden, laatstgenoemde moet helpen om de efficiëntie van notebooks te verhogen. Als we een opgedoken benchmarkresultaat mogen geloven, kan de hybride benadering mogelijk voor enige verwarring zorgen bij het kiezen van een laptop met een Alder Lake-chip. 

Zo heeft de Twitteraar Benchleaks een OpenCL-resultaat van een Lenovo-laptop met de Core i7-12650H gespot in Geekbench 5. Volgens de database beschikt deze cpu over 10 cores en 16 threads, wat wijst op 6 P-cores (met hyperthreading) en 4 E-cores. Opmerkelijk genoeg zou deze i7 minder cores aan boord hebben dan de lager gesegmenteerde i5-12500H, die volgens geruchten is uitgerust met 4 P-cores en 8 E-cores (eveneens 16 threads). De 12650H biedt wel meer P-cores, waardoor hij naar verwachting een stuk beter moet presteren in zwaardere workloads. 

     

De geïntegreerde gpu bevat 64 execution units - het dubbele van de desktopchips - en behaalt een OpenCL-score van 13.864 punten. Een vergelijking met de cijfers van Geekbench toont aan dat hij tussen de GTX 760 en RX 550 belandt. Aangezien de precieze testomstandigheden niet bekend zijn, wordt dit resultaat best als louter indicatief beschouwd. 

Bronnen: BenchLeaks (Twitter), Geekbench, Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0