Windows 11 zorgt voor flink lagere SSD-snelheden bij veel gebruikers

50 reacties

De laatste maanden klagen veel gebruikers van Windows 11 over de prestaties van nvme-ssd's op het nieuwe besturingssysteem. Reddit-gebruiker MahtiDruidi klaagde in het Windows 11-forum en u/neochristi oftewel Neal Christiansen, die onderdeel is van het bestandssysteem-team van Microsoft, zegt dat het probleem bekend is en er aan gewerkt wordt.


CrystalDiskMark-resultaten in Windows 10 en 11.

Ook op het Microsoft-forum worden snelheidsreducties van maar liefst 55 procent genoemd. Eén gebruiker zegt zelfs dat zijn random iops op het gebied van schrijven slechts 12 procent van de originele snelheid halen. Het gaat vooral om de random-prestaties en toegangstijden, de sequentiële snelheiden zijn over het algemeen gelijk of zelfs beter.

De problemen lijken te zitten in de nvme-stuurprogramma's van Microsoft. De Intel 905P heeft drivers van de fabrikant zelf en werkt op volle kracht, aldus verschillende gebruikers. Microsoft heeft nog niet officieel gereageerd op de problematiek, het is voorlopig dus nog afwachten wanneer er een effectieve oplossing komt.

Bron: Neowin


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 11 Home DVD (NL)

Microsoft Windows 11 Home DVD (NL)

€ 49,99

7 winkels
Microsoft Windows 11 Pro (NL)

Microsoft Windows 11 Pro (NL)

€ 143,95

7 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0