Tile-koper Life360 verkoopt naar verluidt locatiegegevens van kinderen en gezinnen

16 reacties

The Markup heeft een verontrustend artikel gepubliceerd over de populaire familieveiligheidsapp Life360. Wereldwijd gebruiken zo’n 33 miljoen mensen deze app om de realtime locatiegegevens van vrienden en familieleden in de gaten te kunnen houden. Wat die gebruikers waarschijnlijk niet weten is dat Life360 naar verluidt diezelfde locatiegegevens verkoopt aan derde partijen.

Voormalige werknemers van Life360 hebben The Markup gemeld dat het bedrijf locatiegegevens van kinderen en families verkoopt aan een tiental data brokers. De brokers verkopen die gegevens vervolgens aan "vrijwel iedereen die ze wil kopen." De voormalige werknemers, evenals twee mensen die eerder voor data brokers Cuebiq en X-Mode hebben gewerkt, weten te vertellen dat Life360 "een van de grootste gegevensbronnen voor de industrie" was.

In een gesprek met The Markup zegt een voormalige X-Mode ingenieur dat de gegevens die het van Life360 ontving tot de meest waardevolle behoorden die het aan derden zou verkopen. Niet alleen was er een enorme hoeveelheid gegevens, maar ze waren ook ongelooflijk nauwkeurig. Een voormalige werknemer van Cuebiq voegt daaraan toe dat zijn werkgever zonder de gegevens van Life360 misschien niet in staat was geweest zijn marketingcampagnes uit te kunnen voeren.

Chris Hulls, Life360 oprichter en CEO, meldt The Markup dat hij niet kan "bevestigen of ontkennen" of zijn bedrijf daadwerkelijk tot de grootste gegevensbronnen voor de industrie behoorde. "We zien data als een belangrijk onderdeel van ons bedrijfsmodel dat ons in staat stelt om de kerndiensten van de app gratis te houden voor de meerderheid van onze gebruikers, waaronder functies die de veiligheid van chauffeurs hebben verbeterd en talloze levens hebben gered."

Ook wanneer je niet tot de tientallen miljoenen gebruikers van Life360 behoort, zou je dat binnenkort zomaar eens kunnen worden. Vorige maand nog heeft Hulls in een blogpost immers bericht dat Life360 Tile heeft overgenomen:

Ik heb enorm veel respect voor wat het Tile team heeft opgebouwd. Ze zijn de leider in de categorie van het vinden van dingen en hebben een gerespecteerd en vertrouwd merk opgebouwd. De cijfers spreken voor zich: Tile ligt in bijna 30.000 winkels, heeft embedded partnerships met tientallen bedrijven, meer dan 45 miljoen Tiles verkocht en heeft in totaal meer dan 440.000 abonnees.

Hulls zegt dat Life360 in de toekomst Tile trackers zal gaan bundelen bij zijn abonnementen. Het bedrijf is ook van plan om al zijn platforms te integreren, zodat Tile apparaten, Jiobit wearables en Life360 app gebruikers allemaal op één kaart te zien zullen zijn. Mensen, huisdieren, dingen - allemaal op één kaart. Echter, voordat je je Tile in de vuilnisbak gooit, is het goed om te weten dat Hulls benadrukt dat Life360 geen gegevens van Tile-apparaten zal gaan verkopen.

Life360 heeft Gizmodo inmiddels gemeld dat "het gewraakte artikel vol staat met verkeerde informatie en onnauwkeurigheden" en dat het spoedig met een reactie zal komen. Tot die tijd kun je het volledige verslag van The Markup hier lezen.

Bron: BGR

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*