Sony geeft meer uitleg over technologie achter PlayStation 5's DualSense-controller

5 reacties

Sony geeft tijdens een Technologie Day-presentatie meer uitleg over de technologie achter de DualSense-controller voor PlayStation 5. Zo onthult het bedrijf hoe de nieuwe vibratiemotoren werken en hoe de haptische feedback gegenereerd wordt.

Om met de vibraties te beginnen, die worden gegenereerd door dual actuators in de DualSense. Voorheen gebruikte Sony een centrifugerend gewichtje om trillingen te genereren. Door de nieuwe trilmotoren, verwerkt in beide handvaten van de controller en tot 4 keer krachtiger dan de DualShock 4, kunnen ontwikkelaars veel accuratere en minutieuzere 'trildata' in games verwerken. Deze informatie zorgt ervoor dat de trillingen van de controller precies afgestemd kunnen worden op gebeurtenissen in de game.

 
Een dwarsdoorsnede van respectievelijk de trilmotor en het triggermechanisme van de DualSense-controller

Het Japanse gamebedrijf heeft dezelfde gedachtegang ook toegepast op de adaptive triggers. De knoppen aan de bovenkant van de DualSense-controller genereren namelijk ook haptische feedback die programmeerbaar is om aspecten van een game te reflecteren. De triggers gebruiken kleine motoren om de drukweerstand aan te passen. Sony noemt de technologie een 'innovatieve primeur' binnen de game-industrie. De keerzijde van dergelijke innovatieve technologieën is het risico op kinderziektes, waar de triggers na de release van de PlayStation 5 door getroffen werden.

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*